Aquest final d’any ens entaularem en una taula i gaudirem d’un àpat suculent a Can Duran, a Figueres. Passant les pàgines de La vida a Can Duran coneixerem la història d’aquest establiment i el context que l’embolcalla a través dels llibres de signatures de la casa, gràcies a un exhaustiu treball de Josep Valls i Joan Ferrerós.
Des de Ca la Teta fins a l’actual espai del carrer Lasauca de Figueres han passat per Can Duran una gernació d’artistes, polítics, escriptors, periodistes… que han deixat la seva firma . Ara bé, Valls i Ferrerós han fet un buidatge que ha anat més lluny de les simples dedicatòries. L’obra és un homenatge a un temps de grans celebracions al voltant de la taula i a una cuina innovadora empeltada de la gastronomia francesa. És el retrat d’un negoci que, a banda dels fogons, va convertir-se en un ‘petit país’ on convivien la faràndula, l’etiqueta i figures com la de l’artista Salvador Dalí, a qui podíem trobar assegut al menjador degustant un plat ultralocal com l’oca amb peres o allotjat a l’habitació número 101. El llibre, en definitiva, rubrica la trajectòria d’un dels establiments més consolidats de la capital empordanesa.